De MobioT tracker maakt gebruik van LBS en GPS. Door de combinatie van deze 2 systemen kan de MobioT tracker in 25+ landen zijn locatie nauwkeurig verzenden. In dit artikel leggen wij je uit wat nu precies het verschil is tussen deze 2 systemen en waarom de MobioT tracker van beide systemen gebruik maakt.

GSM-
ZENDMASTEN

mobiot-gps-tracker-LBS

MELDING VIA E-MAIL OF SMS

WAT IS LBS?

LBS staat voor Location-based services ook wel locatie gebaseerde diensten genoemd. Dit is een tracking systeem wat gebruik maakt van het signaal van een mobiele telefoon. Dit gebeurt met behulp van de GSM-zendmasten van serviceproviders van mobiele telefoons, zoals een KPN of T-mobile. Tracking via LBS is iets minder nauwkeurig dan tracking via GPS, omdat LBS zijn positie in het gebied van de GSM-zendmast inschat. LBS is in stedelijk gebied 30 tot 80 meter nauwkeurig, buiten stedelijk gebied zal dit minder nauwkeurig zijn.

INNOVATIEF

WAT IS GPS?

GPS staat voor Global Positioning System. Dit is een navigatie- en volgsysteem dat gebruikmaakt van satellietverbindingen en radiogolven. Deze techniek kan de exacte geografische coördinaten van een object berekenen, zolang het object een GPS-ontvanger heeft. GPS heeft in een gebouw minder goed bereik, maar in de buitenlucht is GPS bijna altijd nauwkeurig tot 7,5 meter.

SATELLIETEN

Mobiot-GPS-tracker-LBS

De MobioT tracker maakt gebruik van zowel LBS als GPS. Dit zodat de MobioT tracker altijd een locatie kan verzenden. Wanneer de bezitting waarin de tracker zit gemonteerd in een gebouw staat dan zal het GPS signaal geen bereik hebben. Op deze momeneten zal het LBS signaal een locatie verzenden. Dit betekent, dus ook meteen dat de locatie nauwkeurigheid binnen gebouwen een stuk minder nauwkeurig is dan buiten.